Acordul de colaborare – „Pactul pentru Educație Antreprenorială” semnat între CONAF și Inspectoratul Școlar Județean Iași

Pactul pentru Educație Antreprenorială

Acordul de colaborare – „Pactul pentru Educație Antreprenorială” semnat între CONAF și Inspectoratul Școlar Județean Iași

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Inspectoratul Școlar Județean Iași au semnat pe 5 octombrie, la Iași, Acordul de colaborare – „Pactul pentru Educație Antreprenorială”, dedicat dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul elevilor din învățământul gimnazial și liceal din județul Iași, prin abordări inovatoare în procesul de învățare și predare. Acordul semnat reprezintă un pas important la nivel județean pentru implementarea parteneriatului semnat în 2019 între Ministerul Educației, CONAF și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), aflat în vigoare.

Acordul de colaborare a fost semnat de către Luciana Antoci, Inspector Școlar General și de către Cristina Chiriac, președintă CONAF. Prin acest acord, ISJ Iași și CONAF își asumă responsabilitatea de a oferi elevilor din județul Iași oportunități pentru a-și descoperi vocația, a-și dezvolta competențele antreprenoriale și de a-i încuraja să-și exploreze potențialul intraprenorial și antreprenorial.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui pact este introducerea educației antreprenoriale atât în școlile de stat, cât și în cele private din județul Iași. Următorul pas important la nivelul județului Iași îl constituie organizarea în premieră a „Maratonului pentru Educație Antreprenorială„, o competiție la nivel național ajunsă la cea de a doua ediție, o oportunitate crucială pentru liceeni care le permite să-și pună în practică cunoștințele și să-și dezvolte competențele antreprenoriale dobândite, consolidând astfel legătura dintre teorie și aplicațiile practice în lumea reală a afacerilor.

”Semnarea Acordului de colaborare – Pactul pentru Educație Antreprenorială cu ISJ Iași marchează un moment de curaj și angajament în promovarea vocației și dezvoltării antreprenoriale, în concordanță cu directivele europene în domeniul educației și dezvoltării vocaționale. Acest pas reflectă o dată în plus determinarea CONAF de a crea o societate în care tinerii noștri nu doar că își descoperă pasiunile și talentele, dar le și transformă în forțe motrice pentru inovație și prosperitate.

Educația antreprenorială este cheia către o lume mai dinamică și mai pregătită pentru provocările viitorului. Prin acest pact, ne asumăm responsabilitatea de a oferi elevilor instrumentele necesare pentru a-și modela propriul viitor, devenind astfel lideri în propriile vieți și avem credință că, prin ei ne vom asuma poziția binemeritată în economia globală.

Felicit echipa CONAF IASI pentru semarea acestui pact, continuând astfel eforturile noastre de a promova vocația și educația antreprenorială în Iași și de acolo, dincolo de granițele noastre. Împreună, vom construi un viitor mai luminos și mai inspirat pentru tinerii noștri”, a subliniat Cristina Chiriac, președintă CONAF.

”Semnarea Acordului de colaborare – Pactul pentru Educație Antreprenorială va aduce beneficii semnificative pentru elevi și pentru comunitatea locală, contribuind la formarea unei generații de tineri care își va găsi vocația. Aștept cu nerăbdare să monitorizez impactul pe care îl va avea asupra mediului educațional și antreprenorial al județului Iași”, a declarat Doina Cepalis, președintă CONAF Sucursala Iași.