Suntem cu toții responsabili de starea României!

Agenda Energy Day 24 Trends for 2024 Forum

Suntem cu toții responsabili de starea României!

Forumul 24Trends For 2024, un demers inovator de creștere a rezilienței comunităților în conformitate cu reglementările de sustenabilitate ale UE. Suntem responsabili de starea României.

Luni 27 mai 2024, începând cu ora 11:00, Digi24, alături de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, lansează 24 TRENDS FOR 2024 FORUM, cel mai îndrăzneț proiect de conștientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă, definite de Națiunile Unite și consolidate în legislația privind domeniul ESG, emisă la nivelul Uniunii Europene. Forumul va fi transmis live pe site-ul digi24.ro. Suntem responsabili de starea României.

Un lineup de peste 80 de speakeri relevanți, reprezentanți ai unor autorități publice, ai unor companii multinaționale, antreprenori și publicul interesat vor participa la cel mai amplu proiect cu difuzare pe scară largă, inițiat în premieră de o organizație nonguvernamentală împreună cu un canal media cu acoperire europeană.

Forumul va găzdui 3 serii de dezbateri în jurul importanței unei dezvoltări durabile a unor nuclee fundamentale: 27 – 31 mai, septembrie și noiembrie. Prima serie abordează cinci mari domenii: Energie, Agricultură, Sănătate, Economie Circulară, Finanțare.

Dezbaterea va debuta cu expunerea direcțiilor globale ale domeniului energetic, a vulnerabilităților pe care România le are, în prezent. Alături de reprezentanți cheie, analizând obiectivele de dezvoltare durabilă aferente sistemului și abordând un spectru larg de probleme, se vor căuta măsuri cu aplicabilitate rapidă, proiecte de modificări ale legislației actuale, pârghii de accelerare a schimbării.

Concluziile dezbaterii vor cuprinde obiectivele de sustenabilitate 2030 revelate punctual, îmbogățite cu măsuri, direcții și strategii clare, pentru fiecare dintre actorii implicați. Intenționăm crearea unei comunități de lucru interdisciplinare, capabilă să abordeze problematica sustenabilității sistemului energetic, din prisma lărgită a impactului social, economic și de mediu.

Conform Băncii Mondiale, România și-ar putea crește venitul național de aproape trei ori în următoarele trei decenii, luând măsuri pentru îmbunătățirea rezistenței la schimbările climatice,  reducerea emisiilor de carbon, și continuând reformele economice mai ample.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF și-a început drumul său pentru o societate modernă, în urmă cu 6 ani și parteneriatul strategic cu un canal media de o asemenea anvergură ca DIGI 24, este nu doar un instrument de acces spre publicul larg, ci mai mult, o sinergie pe care am demarat-o în direcția unui conținut de impact, bazat pe un know-how spectaculos. Suntem responsabili de starea României.

,,România poate fi transformată de puterea societății și a comunității, nu doar pentru a atinge standardele europene, ci pentru a garanta un nivel de trai ridicat pentru toți. Dezvoltarea durabilă este calea, iar sustenabilitatea este destinația noastră.” a declarat Cristina Chiriac, președinta CONAF

Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată unanim de România alături de toate statele membre ale Națiunilor Unite în 2015, reprezintă un angajament global remarcabil prin stabilirea a 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă (ODD).

Enumerarea concisă a celor 17 ODD-uri include: Fără Sărăcie (ODD 1), Foame Zero (ODD 2), Sănătate și Bunăstare (ODD 3), Educație de Calitate (ODD 4), Egalitate de Gen (ODD 5), Apă Curată și Sanitație (ODD 6), Energie Accesibilă și Curată (ODD 7), Muncă Decentă și Creștere Economică (ODD 8), Industrie, Inovare și Infrastructură (ODD 9), Reducerea Inegalităților (ODD 10), Orașe și Comunități Durabile (ODD 11), Consum și Producție Responsabile (ODD 12), Acțiune Climatică (ODD 13), Viață Sub Apă (ODD 14), Viață pe Pământ (ODD 15), Pace, Justiție și Instituții Puternice (ODD 16) și Parteneriate pentru Obiective (ODD 17).

Digi24 scoate în lumina proiectoarelor Forumului 24TrendsFor2024, cei mai importanți vectori de imagine ai postului, Teodora Tompea și Cosmin Prelipceanu, jurnaliști cu experiență și cunoaștere profundă a celor mai fierbinți topicuri din societatea românească. Un eveniment media special, derulat pe parcursul a 5 zile, ce va debuta cu ziua dedicată energiei, ca principal motor de dezvoltare economică, va continua cu agricultura, sănătatea, economia circulară și se va închide cu o dezbatere în jurul principalelor modalități de finanțare a unor demersuri ce pot fi costisitoare la nivelul entităților antreprenoriale individuale și care necesită o mobilizare a tuturor actorilor din peisajul economic. Fiecare zi va avea un panel dedicat întrebărilor și răspunsurilor atât din partea participanților, cât și a celor care au urmărit campania zilnică de conștientizare DIGI 24.

Suntem responsabili de starea României.

Înscrie-te prin link-ul formularului de mai jos pentru participarea fizică în platourile DIGI 24, pregătește-ți întrebările, gândește-te la soluții, notează-ți tendințele și panelul Q&A este al tău!
LINK ÎNSCRIERE: https://shorturl.at/pEIWX
 
 
✉️ Scrie-ne pe adresa 24forum@conaf.ro, care ar fi, în opinia ta, primul pas, prima măsură, primul gest pe care noi toți ar trebui să-l facem. Vocea ta contează! Vezi agenda aici.